Kako se zaštititi od virusa?

Kako se zaštititi od virusa?

Što možemo učiniti u ovoj situaciji pandemijskog širenja COVID-19?
Naravno, maksimalno ojačati svoj imunitet.

Kako bi se ojačali iznutra potrebna nam je nutritivno bogata prehrana, osvještavanje stresa i dovoljno sna. Smanjite unos šećera, bijelog brašna, rafiniranog ulja bogatog omega - 6 masnim kiselinama koje ima proupalno djelovanje. Procijenite koje su vam ranjive točke, zaštitite se i održite zdravima.

Ovih dana ruke peremo 30 sekundi i više, dobro ih trljajući kako bi bili sigurni da smo maksimalno uklonili sve mikroorganizme. Također, koristimo antibakterijske maramice, sredstva za ruke i maske tko ih je uspio nabaviti.  Ne družimo se sa prijateljima, ne odlazimo na mjesta gdje se okupljaju ljudi, djeca ne idu u školu, a mladi na fakultete.

 

Što su to uopće virusi?

Virusi su mikroorganizmi koji prenose bolesti, a mogu živjeti samo na živom organizmu koristeći energiju i bjelančevine domaćina.

Definirani su kao organizmi na granici nežive prirode i živog svijeta.

Mnogo je načina da se virusi prošire. Putem životinja, viruse prenose insekti ubodom. Neki virusi prenose se kapljično, poput influence kihanjem i kašljanjem, a problem je što ne djeluju antibiotici, a cjepiva su nepouzdana.

Zato treba pojačati imunitet i napraviti sve kako ne bi došlo do zaraze i prijenosa virusa. Tu  nam je na pomoći naravno hrana bogata hranjivim tvarima koja će ojačati naš imunitet poput vitamina C i vitamina D te cinka.

Najbolje ih je unijeti kroz hranu, vitamin C ovih dana pohranjen je u citrusima, kiviju, šipku ili naru, brokuli, prokulicama, cvjetači te kiselom zelju. Unos cinka možemo zadovoljiti ukoliko konzumiramo meso, mahunarke, sjemenke, školjke, jaja. Dakle ne štedite na istom.

No, ukoliko to nismo u mogućnosti, a pogotovo ovih dana kada smo u epidemiji ili bolje rečeno pandemiji treba koristiti i provjerene dodatke prehrani poput multivitamina ili pojedinačnih vitamina i minerala uz preporuku, a tu su još i dodaci koji podižu imunitet poput soka aloe vere, betaglukana i matične mliječi.

Ipak neizostavan antivirozni faktor je i bilje koje usporava rast virusa. Antivirusno bilje pojačava imunitet što omogućava organizmu da se bori protiv patogena. Oni ne djeluju ciljano već biljke djeluju široko što je još bolje. Takvo bilje ima povoljan utjecaj na kardiovaskularni sistem, probavu i smanjenje upale.

Kada već spominjemo takvo bilje nemoguće je ne spomenuti dobrobiti češnjaka i hrena koji su bogati fitoncidima i drugim sastojcima koji se nalaze u njima te uništavaju bezbroj mikroorganizama odgovornih za različite infekcije. Stoga ih treba jesti u svim oblicima od dodataka u svježi sir, namaze do samostalne konzumacije i različitih tinktura.

Također suplementacija od 200 mg C vitamina dnevno može skratiti i smanjiti učestalost viroza što nam je iznimno potrebno ovih dana.

 

List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

  • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
  • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
  • Slika za inovativnostInovativnost
  • Etično poslovanje
     
  • Briga o planetu
    godišnje proizvedemo
    30.000kW
    iz vlastite solarne elektrane
  • Inovativnost
    godišnje recikliramo
    7.500kg
    papira