Filtriranje
hr en
0
U košarici(0)

Vaša košarica je prazna

Košarica je prazna. Dodajte bilo koji proizvod iz kataloga.

0

Kako napraviti brašno od badema i njime popraviti ishranu?

Datum objave: 16.11.2021

Ako želite bademovo brašno, ali i uštedjeti dosta novaca, možda se odlučite za izradu vlastitog bademovog brašna.   

Alternativna brašna postaju sve popularnija, uključujući i bademovo.  Vole ga i nutricionisti i pekari jer ima manje ugljikohidrata, bez glutena je i jednostavan za korištenje u receptima koji zahtijevaju tradicionalno višenamjensko brašno.  

Još jedan bonus? Prilično je jednostavan za napraviti. U nastavku ćemo vas informirati kako napraviti bademovo brašno. No, prije toga, što je bademovo brašno?

Tradicionalno se bademovo brašno proizvodi tako da se bademi blanširaju u kipućoj vodi kako bi se uklonila ljuska, a zatim se samelju i prosijavaju u fino brašno. Opcija je  bademovo brašno napravljeno  je od sirovih, neoguljenih badema

 

Zdravstvene prednosti bademovog brašna

 

Bademovo brašno ima manje ugljikohidrata i više masti od višenamjenskog brašna. S njim možete napraviti iste deserte koje volite bez žrtvovanja teksture ili okusa. To ga čini privlačnim za pečenje.

Drugo, ne sadrži gluten, što je korisno svima koji imaju celijakiju ili pokušavaju izbjeći gluten.

Treće, ima prednost pred običnim brašnom kada je šećer u krvi u pitanju, što je posebno važno dijabetičarima.   

Zadnje, bademovo brašno ima priličnu količinu topivih vlakana (tri grama po 1/4 šalice). Vjeruje se da ova vrsta vlakana pomaže u snižavanju razine ukupnog kolesterola u krvi snižavanjem razine lipoproteina niske gustoće (LDL) ili “lošeg” kolesterola.

 

Kako napraviti bademovo brašno

Napraviti bademovo brašno kod kuće lakše je nego što mislite. Da biste napravili bademovo brašno, ubacite bademe u blender. Najbolji su prethodno narezani ili nasjeckani bademi.

Izmiksajte bademe u brzom blenderu oko 10 do 15 sekundi. Opet, pazite da ne miksate previše, inače ćete napraviti maslac od badema. Prestanite miješati i žlicom zagrebite rubove. Blendajte još jednom 10 do 15 sekundi. Spremite ih u  hermetički zatvorenu staklenu posudu i čuvajte do dva mjeseca na hladnom i tamnom mjestu.

Komentari 0
Nema komentara. Budi prvi!
Pošalji svoj komentar

Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na vaš komentar
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Facebook messenger (like page)
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel