Za jedan proizvod nikad ne biste pomislili da djeluje protiv komaraca

Za jedan proizvod nikad ne biste pomislili da djeluje protiv komaraca

Zamislimo što sve prskamo na našu kožu kad se posprejamo nekim od uobičajenih repelenata protiv komaraca. Nema sumnje, djelotvorni su, ali zapravo ne zadugo jer najbolji traju samo nekoliko sati.  A brojne kemijske supstance kojima su takvi repelenti puni, još dugo će ostati u našem tijelu. Ovom prilikom  dajemo savjet o proizvodu koji se izravno ne može koristiti na kožu, ali ako se poprska na predmete oko nas, može stvoriti dobar "štit" od zujećih napasnika. 

Riječ je o jabučnom octu, čiji miris komarci nikako ne podnose. To je glavni razlog zašto će mješavina s octom držati podalje te krvopije od našeg životnog prostora. 

Da biste jabučni ocat upotrijebili  kao domaće i prirodno sredstvo protiv komaraca, pomiješajte omjer pola vode i pola jabučnog octa u boci s raspršivačem.  Ovu smjesu  raspršite oko perimetra svog dvorišta, na nogama stola na kojem ćete sjediti ili oko perimetra bazena i na svim ostalim zidovima, predmetima koji se nalaze oko vas. 

Za dodatnu dozu prevencije dodajte 20-30 kapi esencijalnog ulja protiv komaraca, npr. citronele,  ulja lavande, paprene metvice ili ružmarina.

List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

  • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
  • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
  • Slika za inovativnostInovativnost
  • Etično poslovanje
     
  • Briga o planetu
    godišnje proizvedemo
    30.000kW
    iz vlastite solarne elektrane
  • Inovativnost
    godišnje recikliramo
    7.500kg
    papira