Zdrava sirova cokolada s komadicima kakaa i dumbirom - bez upotrebe uredaja

Sirova čokolada s komadićima kakaa

Čokolada je slatko koje poznaje dvije krajnosti: ili ne možeš živjeti bez nje ili ju ne voliš. Ja sam svoju ovisnost o čokoladi davno morala zauzdati zbog velikog udjela šećera i svega što šećer sa sobom donosi. Međutim, našla sam rješenje! Čokoladu radim sama od sastojaka koje ja biram, a koji su izuzetno hranjivi i lišeni bijelih rafiniranih šećera! Okus uređujem prema trenutnom raspoloženju i onome što mi se svidi od namirnica koje imam. Najbolje od svega je što za izradu nije potreban nikakav uređaj, a priprema je vrlo jednostavna! Ovdje rješenje nudim svima vama koji ste ovisni o čokoladi :)

U ovom receptu u čokoladu sam za dodatni gušt ubacila komadiće kakaa koji svojom ugodnom gorčinom iznenade svaki put kad zagrizete u njih, dok sam za imunitet dodala đumbir, koji ujedno i zagrijava tijelo.

Uživajte!

SASTOJCI:

200 ml Encian Bio kokosovog ulja

12 žlica kakaa u prahu

1/2 žličice vanilije u prahu

3 žlice Encian Bio šećera kokosove palme

1/2 žličice stevije u prahu

1 žlica Superfoods Bio đumbira u prahu

3 žlice Superfoods Bio Cacao Nibsa

prstohvat soli

4 žlice grožđica

1 šaka badema (grubo nasjeckanih)

1 šaka bučinih sjemenki (cijelih)

Žlica = ravna žlica

PRIPREMA:

1. U loncu zagrijte vodu do vrenja.

2. U zdjelu ubacite kokosovo ulje, pa ju stavite na lonac u kojem ste zagrijali vodu. Otapajte ulje uz miješanje dok ne postane stakleno prozirno. Tada ćete znati da ste ga dovoljno ugrijali.

3. Kakao u prahu umiješajte u kokosovo ulje te dodajte i sve preostale sastojke te promiješajte. Uz grožđice, bademe i bučine sjemenke možete dodati i bilo koje orašaste plodove (kikiriki, pistacio, indijske oraščiće, lješnjake, ...) ili sušeno voće (jagode, smokve, murvu, goji bobice, ...) ili pak naribanu koricu naranče, cimet u prahu, čili papričice, komadiće kokosa, ...

4. Pomoću žličice ulijte smjesu u kalupe za čokoladu. Obratite pažnju na to da ravnomjerno rasporedite krupne sastojke, kako biste svugdje imali što za zagristi. Ako nemate kalupe za čokoladu, možete iskoristiti kalupe za led ili veću četvrtastu posudu koju ste podložili s papirom za pečenje te ste preko papira prelili smjesom za čokoladu okvirne debljine 1 cm. Nemojte se zabrinuti ako je smjesa rijetka, stvrdnut će se.

5. Smjesu odložite u zamrzivač na 15-ak minuta. Izvadite čokoladu iz zamrzivača, preselite ju u staklenu posudu s poklopcem te odložite u hladnjak. Konzumirajte izravno iz hladnjaka jer se brzo topi.

Povezani proizvodi

List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

  • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
  • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
  • Slika za inovativnostInovativnost
  • Etično poslovanje
     
  • Briga o planetu
    godišnje proizvedemo
    30.000kW
    iz vlastite solarne elektrane
  • Inovativnost
    godišnje recikliramo
    7.500kg
    papira