Prijavi se za newsletter, ostvari brojne popuste i iskoristi -15% popusta na ukupnu kupovinu. *Popusti se ne zbrajaju, a kod za popust te čeka u tvom mail sandučiću. Ukoliko imaš poteškoća kontaktiraj nas na encian@encian.hr
0
SIROVI MINI MUFFINI S JABUKAMA I ŠLAGOM OD KOKOSA (bez orašastih plodova)
Komentara 0

Ovi mini muffini bez pečenja i bez orašastih plodova prava su blagdanska poslastica kako za pripremu tako i za konzumiranje.

Baza od kokosovog brašna i jabuka sa šlagom od kokosa neobična su, a toliko ukusna kombinacija.

 

SASTOJCI:

ZA MUFFINE:

125 g Superfoods Bio kokosovog brašna (ne mrvica)

700 g jabuka (vaganih prije guljenja)

70 g datulja

1 žlica soka od limuna

1 ravna žlica Encian smeđeg Muscovado šećera

1 žličica Superfoods Bio Cejlonskog cimeta u prahu

1 žličica Encian Bio kokosovog ulja 

prstohvat Encian Himalajske soli

 

ZA ŠLAG:

1 konzerva kokosovog mlijeka

1 žličica Encian svijetlog Muscovado šećera

na vrh žličice vanilije u prahu

PRIPREMA:

  1. Jabuke operite, ogulite i očistite od koštica.
  2. Datulje nasjeckajte na sitnije komade.
  3. U multipraktiku izmiksajte jabuke s datuljama, sokom od limuna, muscovado šećerom, cimetom u prahu, kokos maslacom i malo soli. Odložite na stranu na 10-ak minuta.
  4. Izvažite kokos brašno, dodajte jabuke s ostatkom namirnica i dobro izmiksajte dok ne dobijete ljepljivu, vlažnu smjesu.
  5. Rukama oblikujte kuglice, položite ih u male kalupe za muffine te ih blago utisnite prstom.
  6. Kokos mlijeko odložite u hladnjak barem jedan dan tako da se kokos vrhnje odvoji od kokos vodice.
  7. Kad otvorite konzervu, procijedite vodicu. Sačuvajte ju za smoothie ili ubacite u hladno cijeđeni sok.
  8. Kokos vrhnje izmiksajte ručnim mikserom, dodajte svijetli muscovado šećer te malo vanilije u prahu dok ne dobijete šlag.
  9. Prebacite šlag u vrećicu za ukrašavanje te ukrasite muffin-kuglice.
  10. Na vrhu ukrasite sušenim voćem po izboru. Ja sam koristila peruanske jagode.

 

Ocjenite članak

Imate komentar, pitanje ili savjet?

Pozivamo vas da ih ostavite u nastavku.

učitavam komentare...