Filtriranje
hr en
0 0

Sirova bijela torta s cimetom

Datum objave: 07.12.2017

Kada je vani hladno, nema boljeg rješenja nego zagrijati tijelo i dušu dobrim desertom koji će zbog svojih sastojaka i načina pripreme djelovati blagotvorno na vaše zdravlje.

Za ovu tortu nije potrebno paliti pećnicu već samo multipraktik i blender. Gotova je za 15-ak minuta i u zamrzivaču može stajati jako dugo.

Orahe i indijske oraščiće koristimo za svijetlu podlogu, s dvije kreme za prošarani efekt. Bijela krema je bez cimeta, A tamnija krema je s dodatkom cimeta. U obje kreme koristimo vaniliju u prahu i kokosovo ulje za dodatni okus. Ako želite dodatno začiniti tortu okusom Azije, u bijelu kremu dodajte žličicu kardamoma u prahu.

 

SASTOJCI:

 

Za podlogu:

1 šalica oraha

1 šalica indijskih oraščića

2 žlice Encian Bio kokosovog šećera

10 svježih datulja

1 žličica Superfoods Bio cejlonskog cimeta

prstohvat Encian Himalajske soli

 

Za bijelu kremu:

2 i 1/2 šalice indijskih oraščića (prethodno namočenih 2 sata)

100 ml vode

50 ml meda

1 žličica vanilije u prahu

1 žličica kardamoma u prahu (opcionalno)

prstohvat Encian Himalajske soli

6 ravnih žlica Encian Bio kokosovog ulja

 

Za kremu od cimeta:

1 i 1/2 šalice indijskih oraščića (prethodno namočenih 2 sata)

100 ml meda

3 žličice Superfoods Bio cejlonskog cimeta

1/2 žličice vanilije u prahu

prstohvat Encian Himalajske soli

6 ravnih žlica Encian Bio kokosovog ulja

 

PRIPREMA:

  1. Prije nego što krenete izrađivati tortu, kokosovo ulje izvadite na sobnu temperaturu kako biste ga lakše vadili iz staklenke. Ako nemate vremena, slobodno ga kratko zagrijte na toploj (ne vrućoj) vodenoj kupelji, samo toliko da se rastopi.
  2. Za izradu podloge, u multipraktiku usitnite sve sastojke zajedno dok ne dobijete ljepljivu smjesu.
  3. Okruglom kalupu za torte odvojite obruč i na podlogu stavite papir za pečenje. Vratite obruč, zategnite ga i izrežite višak papira za pečenje. Tako ćete dobiti neljepljivu podlogu za donji dio torte.
  4. Podlogu iz multipraktika prebacite u kalup i dobro ju utisnite.
  5. Sve sastojke za bijelu kremu (osim kokosovog ulja) ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Na kraju dodajte kokosovo ulje i miksajte još malo. Izlijte kremu na podlogu torte.
  6. Sve sastojke za kremu od cimeta (osim kokosovog ulja) ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Na kraju dodajte kokosovo ulje i miksajte još malo. Prelijte ovu kremu preko bijele kreme i vilicom izmiješajte s bijelom kremom, kako biste dobili prošarani efekt.
  7. Odložite u zamrzivač na cca 2-3 sata. Nakon toga ju možete servirati. Ako tortu nećete odmah servirati, držite ju u zamrzivaču te ju izvadite na sobnu temperaturu cca pola sata prije serviranja.

SAVJET: Za podlogu koristimo suhe orahe i indijske oraščiće. Kako bi bili što probavljiviji, preporučujem da ih namočite u vodi s malo soli ili limunovog soka (orahe 8, a indijske oraščiće 2 sata) te ih nakon namakanja isperete i posušite. Tako posušene koristite za izradu torte.

 

Komentari 0
Nema komentara. Budi prvi!
Pošalji svoj komentar

Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na vaš komentar
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Facebook messenger (like page)
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel