Prijavi se za newsletter i ostvari 10% popusta na ukupnu kupovinu. *Popusti se ne zbrajaju.
0
Doručak bez kuhanja: kaša od heljde, limuna i jagoda s kokos mlijekom
Komentara 0

Često me pitaju: Što doručkovati? Događa vam se da poželite zamijeniti jutarnji smoothie nečim ‘gušćim’ ili vam jednostavno smoothie ne odgovara za doručak, a ni sami ne znate što biste zdravoga mogli pripremiti. U nastavku ćete naći ideju za jednostavan i hranjiv doručak. 

Heljdu volim jer ne sadrži gluten, vrlo je zasitna, opskrbljuje energijom i lako je probavljiva. Za jelo ju nije potrebno kuhati, već samo namočiti, pa je i zbog toga na listi mojih favorita.

 

SASTOJCI:

ZA KAŠU:

200 g heljde (namakane 8 sati)

500 g jagoda (ili drugog šumskog voća)

sok od 1 limuna

naribana korica od 1/2 limuna

2 banane

1/4 žličice vanilije u prahu

prstohvat Encian Himalajske soli

2 žlice meda

ZA UMIJEŠATI:

2-4 žlice kokos vrhnja (punomasnog)

ZA POSIPAVANJE:

1 šaka pistacija

 

PRIPREMA:

Heljdu namočite u vodi preko noći (cca 8 sati). Ujutro ju isperite i procijedite.

Sve sastojke (osim kokos vrhnja) ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku kremu.

Umiješajte 2-4 žlice kokos vrhnja u kašu.

Posipajte očišćenim pistacijama.

Poslužite.   

Ocjenite članak

Imate komentar, pitanje ili savjet?

Pozivamo vas da ih ostavite u nastavku.

učitavam komentare...

Vezani proizvodi

Svi proizvodi