Prijavi se za newsletter, ostvari brojne popuste i iskoristi -15% popusta na ukupnu kupovinu. *Popusti se ne zbrajaju
0
Brownie torta
Komentara 0

Ova čokoladna torta biti će zvijezda vašeg blagdanskog stola.

Torta je vrlo jednostavne pripreme i izvrsno paše uz crveno sezonsko voće.

Slobodno ju poslužite uz veliku žlicu tučenog slatkog vrhnja.

 

SASTOJCI:

Za biskvit

 

1/2 šalice  Encian ekstra djevičanskog kokosovog ulja

3/4 šalice Encian tamnog Muscovado šećera

3 jaja

1/2 šalice Superfoods Bio kakao praha

prstohvat Encian Himalajske soli

50 g tamne čokolade (70% kakao)

1 žličica Encian sode bikarbone

1/4 šalice Superfoods Bio kokosovog brašna

 

Za glazuru

 

100 g tamne čokolade

100 ml Alpro kokos vrhnja za kuhanje

 

Za dekoraciju

 

sezonsko voće po izboru

naribana čokolada

 

PRIPREMA:

Kokosovo ulje otopiti na pari pa dodati šećer, kakao prah i čokoladu.

Kad se sve sjedini i otopi dodajte jedno po jedno jaje. 

U rashlađenu smjesu dodajte kokosovo brašno, sodu bikarbonu i prostohvat soli.

Smjesu ulijete u namašćen kalup promjera 18 cm i pecite na 180 stupnjeva 25 minuta.

Testirajte čačkalicom da li je pečeno.

Glazuru pripremite tako što ćete nasjeckanu čokoladu preliti zagrijanim vrhnjem.

Ohlađenu tortu prelijte glazurom i ukrasite sezonskim voćem i naribanom čokoladom.

 

Brownie torta by Ave dulcis

Ocjenite članak

Imate komentar, pitanje ili savjet?

Pozivamo vas da ih ostavite u nastavku.

učitavam komentare...