Filtriranje
hr en
0 0

Blagdanski hummus od mrkve, đumbira i kurkume

Datum objave: 19.12.2016

Ako volite hummus, ovaj recept će vas oduševiti!

Slatkoća mrkve savršeno je izbalansirana ljutini svježeg djumbira.

Baza hummusa je prisutna uz slanutak, tahini i limunov sok, ali je podignuta na malo višu razinu, uz dodatak djumbira, persina i grckog jogurta. Jednostavno, savršenstvo za nepce.

Izvrsno ide uz krekere ili čak canapee.

 

SASTOJCI:

6 mrkvi (oguljene i narezane na kolutiće)

1 luk (narezan na veće komade)

4 režnja češnjaka (stisnutih)

2 žličice Encian Bio kokosovog ulja

1 šalica povrtnog temeljca

1 šalica kuhanog slanutka

2 žlice tahinija

1 žličica Superfoods Bio kurkume u prahu

1 žličica svježeg djumbira (oguljenog i naribanog)

sok 1/2 limuna

1/2 žličice kajenskog papra

svježi peršin

grčki jogurt

sjemenke lana

 

PRIPREMA:

Zagrijemo pećnicu na 180 C

Na papir za pečenje posložimo narezanu mrkvu, luk, i češnjak

Začinimo kurkumom i kajenskim paprom, i poškropimo kokosovim uljem

Pečemo 15tak min

Stavimo u blender zajedno sa toplim povrtnim temeljcem, limunovim sokom, djumbirom, slanutkom i tahinijem

Izblendamo sve dobro dok ne dobijemo kremastu smjesu

Poslužimo sa grčkim jogurtom, sjemenkama lana i par listova peršina

 

Komentari 0
učitavam komentare...