Želite li tanje bokove i listove?

Želite li tanje bokove i listove?

Ljetne vrućine i boravak na plaži otkrivaju, nekim damama nepoželjne dijelove njihova tijela. Stoga me ne čudi što me pitaju kojim vježbama stanjiti bokove i listove?

Kako i njih, tako ću i Vas, nažalost, morati u startu razočarati. Naime, niti jednom vježbom nije moguće stanjiti neki dio tijela. Vježbama s opterećenjem izgrađujemo, oblikujemo i jačamo naše mišiće. Međutim nemojte očajavati, u nastavku ću Vam objasniti što Vam je činiti kako bi postigle te ciljeve =)

Prvi komentar i pitanje nakon takve konstatacije je: „znači li to da ne bih trebala vježbati s opterećenjem“? Naravno da bi trebala! Jako je bitno takvim vježbama oblikovati i ojačati muskulaturu, ne samo ciljanih dijelova tijela, već i tijela u cjelini.

U čemu je onda trik?

Potrebno je izgubiti masno tkivo koje okružuje listove i bokove, i na taj način smanjiti njihov opseg! Međutim, prije nego krenem dalje, još jedno razočarenje: Nije moguće lokalno gubiti masno tkivo, odnosno jednom kada krene proces gubitka masnog tkiva, vašom genetikom je predodređeno gdje i u kojoj mjeri gubite masno tkivo. U pravilu se taj proces događa od ekstremiteta prema središtu tijela, budući da je tijelo „programirano“ da preživi, a masnoća Vas, između ostaloga, štiti od hladnoće te će tijelo nastojati što duže zadržati masnoću oko vitalnih organa. To možete iskoristiti u vašu korist ako su listovi Vaš problem =)

Kakav Vam savjet onda mogu dati?

Vjerujem da velika većina žena provodi veći dio dana noseći štikle. Tada su vaši listovi stalno aktivni, odnosno mišić je skraćen i samim time izgleda veće. Zato Vi napravite suprotno, provedite 5-10 minuta dnevno istežući mišiće listova. Na taj način izdužiti ćete mišićna vlakna, smanjiti mišićni tonus i opustiti mišiće. Masaža također pomaže da prokrvite i opustite mišiće.

Što se bokova tiče, nemojte zapostavljati mišiće stražnjice i natkoljenice, već vježbajte i oblikujte mišiće. Na taj način, kada izgubite masno tkivo ono će otkriti lijepo oblikovane i snažne mišiće koji će značajno promijeniti Vašu siluetu =) Savjete i primjere vježbi potražite na mojoj facebook stranici kinesiovision.

Želim Vam ugodno i produktivno ljeto! =)

Alex

List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

  • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
  • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
  • Slika za inovativnostInovativnost
  • Etično poslovanje
     
  • Briga o planetu
    godišnje proizvedemo
    30.000kW
    iz vlastite solarne elektrane
  • Inovativnost
    godišnje recikliramo
    7.500kg
    papira