Prijavi se za newsletter, ostvari brojne popuste i iskoristi -15% popusta na ukupnu kupovinu. *Popusti se ne zbrajaju
0
Proteinski kruh je isprobani recept za mršavljenje
Komentara 2

Što je proteinski kruh? U posljednje se vrijeme može dosta često čuti o ovome kruhu, no ponekad možda nismo točno sigurni o čemu se zapravo radi i koje su mu prednosti u odnosu na druge, uobičajene vrste kruhova. Kruh je na jelovniku česta, višenamjenska namirnica bez koje je teško zamisliti svakodnevnicu. No ponekad pokušavamo ne jesti uobičajeni kruh od bijeloga brašna stoga što i nema baš mnogo nutritivnih vrijednosti te tražimo kvalitetnije alternative, osobito kada je riječ o zdravome mršavljenju.

Mnogi su načini prehrana (dijete) s povećanim unosom proteina, a smanjenim ugljikohidrata dokazano učinkovite za mršavljenje. To je uglavnom stoga što proteini pružaju energiju i važni su za normalno funkcioniranje organizma, a pri tome prehrambena vlakna i zdrave masnoće dodatno doprinose osjećaju sitosti, dobroj razini energije i redovitoj probavi. Važno je napomenuti da se zbog unosa proteina ne gubi mišićna masa i izostaje osjećaj gladi, iscrpljenosti i umora.

Stoga proteinski kruh za mršavljenje ima mnoge prednosti. Prije svega, sadrži mali udio ugljikohidrata, a veći proteina i zdravih masnoća što osigurava dugotrajnu sitost. Razina glukoze u krvi se ne mijenja naglo kao kada konzumiramo bijeli kruh i razne jednostavne ugljikohidrate (šećere). Sve ga to čini vrijednom namirnicom kada se trudimo zdravo hraniti te se riješiti suviška kilograma, održavati zadovoljavajuću tjelesnu težinu te povećati mišićnu masu.

Izvori vrijednih proteina u proteinskim kruhovima najčešće su sirutka, bjelanjci jaja, mahunarke (soja, slanutak i grašak), žitarice (primjerice pšenica i raž) te razne sjemenke (lanene, sezamove, suncokretove, bučine, chia…) i orašasti plodovi (kao što je bademovo brašno, orasi…). Obogaćeni su i vlaknima žitarica koja povoljno utječu na zdravu i redovitu probavu, što je svakako iznimno važno za zdravlje, ali za optimalnu tjelesnu težinu.

Mestemacher proteinski kruhovi imaju svojstvo produljene svježine i veoma su praktični za korištenje. Već su narezani na tanke šnite prikladne veličine pa ih možemo ponijeti sa sobom, primjerice na posao. Prema ukusu i sastavu možemo birati između tri vrste Mestemacher kruhova: Proteinski kruhProteinski kruh s orasima sadrži 5% oraha, a Proteinski kruh s mrkvom 5% mrkve. Proteinski kruh prikladan je za obroke tijekom čitavoga dana: za doručak, ručak, večeru i međuobroke. Koristimo ga kao i bilo koji kruh, a izvrstan je za raznovrsne namaze i sendviče. Brz za korištenje, ukusan i praktičan je i Proteinski tost.

 

Ocjenite članak

Imate komentar, pitanje ili savjet?

Pozivamo vas da ih ostavite u nastavku.

učitavam komentare...