Mali trikovi i savjeti za super formu do ljeta!

Mali trikovi i savjeti za super formu do ljeta!

Mogu li i kako smršaviti do ljeta, najčešće je pitanje s kojim se kao trenerica susrećem u ovo doba godine. Moj odgovor je možeš, a evo i kako.

Za početak kreni s pozitivnim razmišljanjem i malim životnim promjenama. Zaboravi na razne rigorozne dijete kojima se želi postići samo određen broj na vagi. Životne promjene su dugotrajne i imaju dugoročan efekt na vaše tijelo i način života.  
Ovih pet promjena dobar su početak u procesu ostvarenja željenog cilja.

1. POSTAVITE SI REALNE CILJEVE. Krenite s postavljanjem razumnih ciljeva koje ćete moći ostvariti. Nemojte sanjati o gubitku 10kg u mjesec dana ili o tijelu supermodela, koncentrirajte se na pozitivne i relane promjene koje će vam donijeti osjećaj uspjeha te vas potaknuti da i nakon ljeta ustrajete u tjelovježbi.

2. JEDITE PAMETNO. Ne morate jesti manje, morate samo jesti pravilo i zdravo.

Za početak napravite promjene u svom jelovniku. Smanjite brzu i masnu hranu, sokove i proizvode bogate šećerom.  Jedite češće i manje obroke. Obavezno jedite doručak bogat proteinima. Priuštite si nove i svježe okuse u svom jelovniku. Bjelančevine, ugljikohidrati i masti u pravilnim omjerima, birane i pripremane tako da zadrže što više vitamina i minerala, a sa što manje kalorija, omogućiti će vam zdrav, optimalan i cjelovit obrok. Uz redovne obroke ubacite i dodatke prehrani na biljnoj bazi (METHODDRAINE SILHOUETTE) koji će vam pomoći u procesu mršavljenja.

3. VJEŽBAJTE. Krenite s aktivnijim vježbanjem. Ako ste do sad imali rijetke i neredovite aktivnosti, isplanirajte si češće vježbanje. Ubacite nove vrste treninga i isprobajte nešto novo. Vježbanje vam mora biti zabavno, zato odaberite aktivnosti koje vas čine sretnima. Plivanje,plesanje, planinarenje, brza šetnja ili lagani jogging, sve su to aktivnosti koje pokreću vaš metabolizam i sagorijeavaju kalorije. Uz cardio trening obavezno odradite i trening snage. Kombinacija ove dvije vrste treninga daje najbolje rezultate u procesu gubitka kilograma.

4. PIJTE VODU. Voda mora postati vaš najbolji prijatelj. Pazite da je unosite dovoljno tokom dana, a posebice poslije treninga. Nemojte se dovesti u stanje žeđi jer je tada već kasno, i dehidrirali ste. Nosite sa sobom bočicu vode koja će vas stalno podsjećati na to koliko je važno piti dovoljno vode.  Voda u vašem tijelu  važna je  i zbog toga jer pomaže bubrezima izbaciti toksine iz vašeg tijela.

5. DOVOLJNO ODMORA.  Priuštite svome tijelu dovoljno odmora i sna. Spavajte između 7-8 sati, što će uz odmorno i svježe tijelo također pomoći u reduciranju stresa.

Ovi savjeti nisu važni samo za gubitak težine i spremanje tijela za plažu, nego i za poboljšanje vašeg zdravlja, reduciranje stresnog načina života te samog usklađivanja uma i tijela. 

Sretno u ispunjenju svojih ciljeva, i uživajte u nadolazećem ljetu! :) 

 

List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

  • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
  • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
  • Slika za inovativnostInovativnost
  • Etično poslovanje
     
  • Briga o planetu
    godišnje proizvedemo
    30.000kW
    iz vlastite solarne elektrane
  • Inovativnost
    godišnje recikliramo
    7.500kg
    papira