Kokosovo ulje - savršenstvo za unutarnju i vanjsku primjenu

Kokosovo ulje - savršenstvo za unutarnju i vanjsku primjenu

Možda zvuči kontradiktorno, no neke masnoće zaista mogu pomoći u mršavljenu. Jedan od takvih izvora masnoće svakako je kokosovo ulje, koje uz to što ubrzava metabolizam, ujedno podiže i energiju.

Naime, uz pomoć masnih kiselina srednjeg lanca prisutnih u kokosovom ulju, lako možete kontrolirati svoj apetit te naposljetku smanjiti tjelesnu težinu i zauvijek se riješiti masnih naslaga. Naravno, preduvjet za postizanje tog cilja svakako je fizička aktivnost te svakodnevna pravilna prehrana, a upravo uz kokosovo ulje moći ćete pripremiti razna maštovita i hranjiva jela.

S obzirom da nekima intenzivan miris i okus kokosa može biti odbojan, rješenje postoji u obliku ulja od kokosa bez mirisa, uz pomoć kojeg će vaša jela biti jednako nutritivno bogata, no lišena specifične (mnogima neprivlačne) arome po kojoj je poznat.

Zanimljiva je činjenica da je, nakon majčinog mlijeka, upravo kokosovo ulje najobilniji izbor laurinske kiseline. Radi se o kiselini koja se vrlo lako probavlja i apsorbira u tijelo; dakle, ona ne prolazi kroz krvotok, čime se sprječava gomilanje masnih naslaga na tijelu.

Uz blagotvorne učinke koje kokosovo ulje daje unutarnjom primjenom, ništa manje važna nije ni ona vanjska. Naime, kokosovo ulje odlično je za sjaj i mekoću kose, zdravlje kože, a može poslužiti i kao prirodni dezodorans koji će vas štititi od neugodnih mirisa s jedne, te nježno djelovati na kožu ispod pazuha s druge strane.

Osobita vrijednost Encian kokosovog ulja jest ta da ga mi nabavljamo direktno od dobavljača sa Šri Lanke, što garantira prvoklasnu kvalitetu proizvoda.

List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

  • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
  • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
  • Slika za inovativnostInovativnost
  • Etično poslovanje
     
  • Briga o planetu
    godišnje proizvedemo
    30.000kW
    iz vlastite solarne elektrane
  • Inovativnost
    godišnje recikliramo
    7.500kg
    papira