Prijavi se za newsletter, ostvari brojne popuste i iskoristi -15% popusta na ukupnu kupovinu. *Popusti se ne zbrajaju
0
Blagodati konopljinog ulja u revitalizaciji kože
Komentara 0

U zadnje vrijeme jako puno slušamo o zdravstvenim benefitima konopljinog ulja kako u prehrani tako i za kozmetičke svrhe. Mnogi kozmetički preparati sadrže upravo ulje konoplje kao glavni sastojak.

Ulje konoplje nije još jedno „samo razvikano ulje“ već ponosno nosi naziv „najsavršenijeg uravnoteženog ulja prirode“ zbog činjenice da sadrži savršen izbalansiran 3:1 odnos omega-6 (linoleinskih) i omega-3 (alfa-linolenskih) esencijalnih masnih kiselina.

Pored toga, sadrži još 3 esencijalne masne polinezasićene masne kiseline i to gama-linolenske, oleinske kiseline i stearinske kiseline. Ovakva kombinacija esencijalnih masnih kiselina je jedinstvena među jestivim uljima.

Zašto govorimo o tome? Zato jer su opsežne studije pokazale da mnoge bolesti organizma kao i kožne bolesti imaju veze s manjkom uravnoteženih vrijednosti pojedinih masnih kiselina u tijelu.

Većina ljudi koji se hrane zdravo i koji unose izbalansiran odnos esencijalnih masnih kiselina imaju zdravu kožu.

Masne kiseline koje sadrži konopljino ulje su od velike važnosti za kožu jer hrane i istovremeno hidratiziraju našu kožu.

Ulje konoplje pomaže i kod kožnih oštećenja kao što su dermatitis, psorijaza i ekcemi zbog toga  što sadrži gama-linolenske i stearinske kiseline. One uvelike mogu smanjiti simptome atopijskog dermatitisa i pomoći kod različitih oštećenja kože koja predstavljaju sve veći problem zbog neuravnotežene prehrane i stresnog načina života.

Encian Bio konopljino ulje je 100% hladno, prešano konopljino ulje i iz provjerenog uzgoja stoga ga slobodno možete uvrstiti u svoju prehranu i njegu.

 

 

 

Ocjenite članak

Imate komentar, pitanje ili savjet?

Pozivamo vas da ih ostavite u nastavku.

učitavam komentare...