Prijavi se za newsletter, ostvari brojne popuste i iskoristi -15% popusta na ukupnu kupovinu. *Popusti se ne zbrajaju
0
 • Dostava u roku 2 radna dana
 • Posebne cijene i popusti
  za kupnju u webshopu
 • Sigurna kupovina
  24bitna zaštita podataka
 • Plaćanje moguće
  pri pouzeću
 • Godina
  tradicije
 • Vrhunski bonitet
  poduzeća
BIO KONOPLJINO ULJE, 250 ml

BIO KONOPLJINO ULJE, 250 ml

56,99 kn
Besplatna dostava iznad 199 kn!

BIO proizvodBez glutenaBez laktozeNije GMOPogodno za vegane

 • 100% čisto hladno prešano ulje
 • prirodno sadrži omega-3 masne kiseline
 • pogodno i za njegu kože
Opis proizvoda

Popularizacijom konoplje posljednjih nekoliko godina na mala vrata u središte interesa ušla je i industrijska konoplja te niz proizvoda koji sadrže sjemenke konoplje. Iskoristivost same biljke je velika, a najpopularniji su prehrambeni i kozmetički proizvodi.

Industrijska konoplja (Cannabis sativa L.) biljka je visokih prehrambenih vrijednosti -sjemenke konoplje sadrže idealan omjer (3:1) esencijalnih masnih kiselina omega-6 i omega-3 koje su ključne za sve biokemijske procese u tijelu.

Ulje konoplje je i jedino jestivo ulje koje sadrži neposredne metabolite esencijalnih masnih kiselina linolne i alfa-linolenske, tj. gama-linolensku kiselinu (GLA) i stearidonsku kiselinu (SDA). Zbog toga spriječava slabljenje metabolizma esencijalnih masnih kiselina i pomaže postizanju ravnoteže u tijelu koji su rezultati genetskih čimbenika, unosa ostalih masnoća, starenja i životnih navika. Ljudskom su tijelu potrebne obje esencijalne masnoće i GLA za reguliranje hormona, održavanje i strukturu imunog sustava te za održavanje metabolizma stanica.

Istraživanja su pokazala da GLA i srodne masne kiseline uništavaju stanice raka, ali ne i normalne stanice, te se preporuča u terapiji kod tumorskih oboljenja. Poznato je isto tako da u dijabetičara nije moguće stvaranje GLA iz linolne kiseline pa je zato poželjno uzimanje dodataka prehrani za bolje djelovanje živčanog sustava te sprječavanje obolijevanja živaca tijekom dijabetesa.

Također ulje konoplje je izrazito bogato i gama-tokoferolom koji svojim visokom antioksidacijskim potencijalom štiti ulje od kvarenja i kod ljudi poboljšava lipidni profil sprječavajući aterosklerozu, srčane i moždane udare i razvoj tumora.

Uz sve te biološke čimbenike, konopljino ulje sadrži i visoku koncentraciju fitosterola (biljni oblik kolesterola), koji značajno snizuju razinu kolesterola u serumu sprječavajući njegovu apsorpciju iz probavnog trakta i time pomažu u balansiranju lipidnog profila u krvi, a također utječu na ravnotežu hormonskih funkcija u organizmu.

Deklaracija
Sastojci: 100% bio ulje od konoplje, dobiveno hladnim prešanjem.

Način primjene: dnevno konzumirati 2 jušne žlice ulja. Ulje se može dodati  u pripremljen obrok (juhu, jogurt, smoothie, salatu,
žitarice, tjesteninu,…)

Napomena: Ulje konoplje ne zagrijavajte kako bi se sačuvala njegova hranjiva vrijednost.

Upozorenje: Nije namijenjeno djeci, trudnicama i dojiljama. Konzumacijom ulja može se dobiti pozitivan nalaz na THC.

Na tržište RH stavlja: Encian d.o.o., Gopodarska 16b Donji Stupnik,10250 Lučko,Hrvatska, tel: 01/ 653 -1111, www.encian.hr

Način čuvanja: Čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu. Nakon zatvaranja držati u hladnjaku i potrošiti u roku 2 mjeseca.

Najbolje upotrijebiti do kraja, broj serije i zemlja podrijetla: otisnuto na ambalaži.

Neto količina: 250 ml