Aromatični đumbir keksići

Aromatični đumbir keksići

Priprema
30'
Složenost
Jednostavna
Tip jela
Deserti
Obrok
Međuobrok
Bez glutena
Bez glutena
Vegan
Vegan
Bez laktoze
Bez laktoze
Sastojci
Aromatični đumbir keksići
  • 250 g I' us univerzalnog brašna bez glutena
  • 1 mala žličica Encian sode bikarbone ( ili prašak za pecivo)
  • 2 žlice limunovog soka
  • 150 g Encian smeđeg muscovado tamnog šećera
  • Mala žličica Superfoods bio Cejlonskog cimeta
  • 1 velika žlica Superfoods bio đumbira u prahu
  • Malo Bigger is better himalajske sitne soli
  • 120 g rastopljenoga Bigger is better kokosovog ulja
  • 1 veliko jaje
Priprema
Aromatični đumbir keksići
  • 1U posudu stavimo brašno, dodamo sodu, šećer, jaje, rastopljeno kokos ulje te sve ostale sastojke i miješamo žlicom. Kada se sastojci malo povežu rukama umijesimo mekano tijesto koje će ostati malo ljepljivo. U ovaj recept ne treba dodavati nikakvu tekućinu.
  • 2Od dobro izrađenog tijesta rukama oblikujemo kuglice koje zatim malo spljoštimo dlanovima, uvaljamo u kristal šećer i slažemo ih na papir za pečenje.
  • 3Ove naše kekse pečemo oko 15 minuta na 180 stupnjeva. Predivan miris začina i sastojaka koje smo koristili širi se kućom.
  • 4Kada su pečeni ostavimo ih par minuta da se ohlade jer su krhki dok su vreli i tada su spremni za konzumaciju .
  • 5Jednostavno još samo trebate skuhati čaj ili kavu i uživati u ovim aromatičnim đumbir keksićima bez glutena. Na hladnom mjestu mogu dosta dugo stajati. Od ove količine dobili smo 20 kolačića veličine oko 5 cm. Ako vam treba više poduplajte smjesu i uživajte.
Postani član našeg kluba
  • 6-15% trajnog popusta
  • poklon uz svaku narudžbu
  • ekskluzivne ponude
  • prioritetna dostava
  • povoljnija dostava
  • 100kn poklon bon

saznaj više