5 načina da vec od sutra imate redovitu probavu

5 načina da vec od sutra imate redovitu probavu

Ako ste među gotovo 20ak posto ljudi, koji imaju tendenciju dobiti zatvor, ova vam jednostavna rješenja mogu ponovno pokrenuti stvari.

 

Krećite se

Svi znaju da vježba pomaže tijelu da radi optimalno. No, možda niste svjesni da ranojutarnje hodanje također može umanjiti simptome depresije. Naime, postoji jaka veza između depresije i anksioznosti i kronične opstipacije, što je prvi puta opisano  2011. g u časopisu Gastroenterology and Hepatology . Jednostavna šetnja od 10 do 20 minuta daje vašem mozgu svjež zrak, svjetlost i pokrete- a sve to može umanjiti vaše psihološke simptome i olakšati probavu. 

 

Uzmite  probiotik

Svakodnevna uporaba probiotika može pomoći onima koji pate od sindroma iritabilnog crijeva, što doprinosi zatvoru. Zamislite to kao ultrakoncentriranu dozu jogurta, punu dobrih bakterija spremnih za dobar rad u crijevima.  Encianova rižina kaša s probioticima ukusan je i djelotvoran obrok koji možete svakodnevno uzimati. 

 

Pokušajte s dodatkom magnezija

Ne samo da je ovaj mineral odličan za vaše kosti, već i čini čuda na vašem probavnom sustavu kao tretman protiv zatvora. Magnezijev citrat opušta crijeva i uvlači vodu u crijeva, olakšavajući izlučivanje stolice. Drugi uobičajeni vitamini koji vam pomažu pri obavljaju nužde uključuju vitamin C, vitamin B5, vitamin B12 i vitamin B1.  

 

Pažljivo s  jednostavnim ugljikohidratima

Pitate li se ikada kako vrećica čipsa  utječe na vaš probavni sustav? Pa, s jedne strane, sljedeći dan to nanosi pustoš  u vašim crijevima. Kao učinkovitiji lijek protiv zatvora, umjesto toga pokušajte u svoju prehranu dodati povrće, složene žitarice i "dobre" masti - mononezasićene i polinezasićene. Na primjer,  dobre masti u maslinovom ulju pomažu u oblaganju crijeva, olakšavajući prolazak hrane.

 

Isprobajte toaletnu stolicu

Prije sjajnog porculanskog WC -a postojala je samo rupa u zemlji plus čin čučanja. Studija iz 2003. godine u časopisu Journal of Digestive Diseases and Sciences otkrila je da je čučnjenje smanjilo vrijeme i količinu napora koji su bili potrebni sudionicima da obave veliku nuždu. Toaletna stolica  simulira čin čučanja i time pruža učinkovit tretman protiv zatvora.

Povezani proizvodi

List
Mi vjerujemo

Mi vjerujemo u

  • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
  • Slika za briga o planetuBrigu o planetu
  • Slika za inovativnostInovativnost
  • Etično poslovanje
     
  • Briga o planetu
    godišnje proizvedemo
    30.000kW
    iz vlastite solarne elektrane
  • Inovativnost
    godišnje recikliramo
    7.500kg
    papira